30. srpna 2014

TIP: Kvalifikace o EURO 2016 v Turecku a Kazachstánu – za 10 330 Kč

Pokud rádi cestujete a ještě k tomu fandíte české fotbalové reprezentaci, určitě stojí za zamyšlení následující nabídka na říjen 2014. Za hodně slušné peníze totiž můžete navštívit turecký Istanbul, kazašskou Astanu (+ případně i Almaty) a navíc využít přestup k prohlídce ukrajinského Kyjeva.

U ukrajinské letecké společnosti Ukraine International Airline (UIA) se totiž dají koupit letenky z Istanbulu do Kazachstánu s návratem do Prahy, a to v termínech, kdy v Turecku a Astaně hraje česká fotbalová reprezentace. K tomu stačí přikoupit přískok z Prahy do Istanbulu a celou cestu tak můžete absolvovat za něco přes 10 000 Kč. Všechny letenky zahrnují 1 odbavené zavazadlo (23 kg). Rezervaci můžete provést na webu Pelikan.cz.

A i kdybyste náhodou českému fotbalu nefandili, můžete zápasy vynechat a výlet pojmout pouze turisticky.

Do Istanbulu se dá také dostat z Budapešti s nízkonákladovou společností Wizz Air. Cena je 2 177 Kč (pro členy Wizz Discount Clubu) nebo 2 450 Kč (pro nečleny). V této ceně však je jen malé příruční zavazadlo, a když k tomu přičteme i cestu do Budapešti, asi už se vyplatí o něco dražší letenka z Prahy s UIA.

V rámci letu z Istanbulu do Astany je v Kyjevě 11hodinové mezipřistání (8:05–19:25), které můžete využít k prakticky celodenní prohlídce Kyjeva, během níž určitě stihnete navštívit to nejdůležitější.

Když si pak k letence do Kazachstánu připlatíte 157 Kč, získáte open-jaw letenku a kromě Astany tak můžete navštívit i bývalé hlavní město Almaty, a odtud pak letět domů. K přejezdu lze využít noční vlak.

Nezpomeňte, že do Kazachstánu je potřeba vízum, které stojí 35 eur. Viz například zde.



Termíny zápasů:




1) Letenka Praha – Istanbul nebo Budapešť – Istanbul:

 


2) Letenka Istanbul – Astana – Praha nebo Istanbul – Astana / Almaty – Praha




Líbil se vám článek? Sdílejte jej prosím se svými přáteli! Máte nějakou kritiku, pochvalu nebo dotazy? Sem s nimi do komentářů! Díky! ;)

Budeme taky rádi, když si nás přidáte mezi oblíbené stránky na Facebooku.

1 komentář: