20. března 2014

Krátký úvod o blogu a o nás dvou

Ahoj, jsme Prokop a Verča z Ostravy, rádi cestujeme a řekli jsme si, že když už jsme nějaký ten kus světa viděli, nebylo by špatné dát těm našim zážitkům nějakou formu a třeba tak dát inspiraci i ostatním. Určitě jsme už absolvovali pár výletů, o kterých by stálo za to něco napsat. Pokusíme se zpětně k některým vrátit a samozřejmě psát i o těch nových, ať už půjde o cesty přes půl zeměkoule nebo výlety kousek za hranice. Právě u těch malých a levných to totiž všechno začíná. Zkusíme taky přidat tipy, jak se dají koupit levné letenky, kolik co kde stojí, na co si dát pozor, jak se dá ušetřit, co je třeba zařídit a budeme chtít ukázat, že některé výlety nemusí být vůbec drahé, a naopak že se některé mohou oproti původním očekáváním prodražit. S tím vším je třeba počítat.

Vzhledem k časovému vytížení nedokážeme moc odhadnout, jak často budou články přibývat, ale pokud se stanete našimi fanoušky na Facebooku (viz okno Sledujte nás na Facebooku v pravém sloupci), určitě vám žádný neunikne. Určitě jich nebude několik za týden, takže se nemusíte bát, že bychom vám „zaplevelili“ News Feed na Facebooku.

Kdybyste měli jakékoli poznámky a připomínky, ať již kritické nebo pochvalné, určitě nám je napište. Ideálně na facebookovou stránku nebo do komentářů pod jednotlivé články. A pokud se vám blog a články budou líbit, budeme jen rádi, pokud je budete dále sdílet. Více čtenářů pro nás bude příjemnou odměnou. ;)

Díky a příjemné čtení a prohlížení fotek! ;)
Proky & Veru


KONTAKTY
Proky:Veru:

11 komentářů:

  1. Ahoj, máte super blog, tak se těším na nové články z destinací. Teď koukám na fotky na Flickru a jsou moc pěkné, nacestujete toho za rok hodně :) Pavlína z www.pajuskanacestach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a díky! Je fakt, že jsme toho teď projeli celkem dost, ale nevím, jestli je to tempo dlouhodobě udržitelné. :) Každopádně jsme si tím založením blogu na sebe trochu ušili bič, tak snad se nebudem flákat a budem poctivě psát :) Jinak díky za odkaz na tvůj blog, hodil jsem si ho do záložek i přidal na Facebooku, tak na něj ve volné chvíli taky kouknu. Ať se daří a příjemné cestování! ;)

      Vymazat
  2. ahoj, pěkný blog i po designu, můžu se zeptat čím se živíte? je jasné, že řadový zaměstnanec by to nestíhal s dovolenou :D pro inspiraci díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a díky! Design je vlastně čistě šablona bloggeru, takže na tom moc zásluhy nemám.
      Co se týká té práce, máš pravdu, že s 20 dny dovolené bychom to nedali. Já dělám překladatele na volné noze a Verča ještě studuje. Loni měnila školy, tak měla pauzu a mohli jsme toho více procestovat. Teď už to zase musíme trochu omezovat a více využít letní prázdniny, případně kousek na konci zkouškového a podobně.

      Vymazat
  3. Ahoj, mohl bych se zeptat jakým foťákem jsi fotil na ostrově Barra? Přijde mi, že tam vidím nějaký efekt rybího oka. Např. fotka pokoje na ostrově.
    Díky Luboš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luboši, je to focené kamerou GoPro s nastavením na širokoúhlé snímky (12 MP Wide). Hodí se to, když potřebuješ vyfotit něco zblízka na široký záběr - např. právě pokoj nebo když jsme před velkou stavbou a nemáme kam couvnout, abychom ji zabrali celou na normální foťák. Ale samozřejmě je pak nevýhodou ta větší "deformace" po stranách, tedy ten zmiňovaný efekt rybího oka.

      Vymazat
  4. Děkuju za info!
    A zapomněl jsem pochválit skvěle psané reportáže a super fotky. Čte se to naprosto náramně.
    Měj se pěkně!
    Luboš

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    prave ctu tvoji poznamku na idnes o navsteve Korei a prohledl si fotky na Flikru. Napises o tvych zazitcich neco i tady? Moc by me zajimaly tve individualni zkusenosti.
    Diky
    ivo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo,
      určitě budu psát i dojmy a poznatky ze Severní Koreje a dám je tady. ;)
      Proky

      Vymazat
  6. Ahoj! Super web, před půl rokem jsem začal sepisovat něco podobnýho a rád bych dal lidem více inspirací do života. Pokud byste chtěli být spřátelenými weby, budu jenom rád. Díky! Tom, http://zapiskyzcestovani.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji moc za tento velice zajímavý článek a úvod :) My také moc rádi cestujeme, ale bylo toho docela dost v poslední době, takže nevíme, jestli ještě budeme moci tak často, jak to bylo předtím... Nejhorší na tom je asi to, že musíme utrácet peníze za respirátory :(

    OdpovědětVymazat